Интериор

Екип: Аронд Архитекти 
Функционален тип:  Апартамент
Местоположение:   гр. Варна
Разгърната застроена площ:  60
Година на проектиране: 
2020 г.

Обзавеждане и материали

Подова настилка – Паркет от естествена дървесина орех, Шеврон;
Корпусна мабел- по проект на Arond Architects;
Плот и гръб в кухнята- технически камък, бял и черен мрамор, Silestone
Осветление- Artemide, Flos
Мебели- Minotti, FEG
Килим и аксесоари- Minotti

  Сградата, в която се намира  жилището, обект на нашия проект, е част от туристическия пешеходен маршрут в историческия център на град Варна. В непосредствена близост до крайбрежния парк. Жилището е проектирано като еднообемно. Изложението на дневната зона е запад, а на спалнята юг. Ажурната стена с дървени жалузи на балкона и озеленяването по етажите допринасят за интимното оживяване  на малкото градско жилищно пространство и плавният преход от лично към публично. “Въоръжени“ с тези отлични дадености създадохме проект за интериор, изискан, приключенски и с доза „морски нюанс“.
   Предвид малкия размер на жилището избрахме белия цвят като основа, върху която да творим. Колорита сведохме почти до монохромност, но с текстури на кафе, тютюн. Усещането за море подсилихме със сини щрихи и слънчево присъствие, ръждиви детайли, огледални повърхнини и реални образи на птици, вода, плувци. Потърсихме приключенския дух в ретро детайли и аксесоари, а изискаността в материалите и дизайнерските мебели.
   За да получим функционално пълноценно  жилище от 43 кв. м чиста жилищна площ  условно разделихме зоните на ден и нощ чрез ажурна етажерка с  елементи от инокс , които я правят невидима и едновременно с това внасят светлина в пространството.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Arond Architects Ltd. 2018