КАРИН ДОМ

/конкурсен проект/

Екип: Аронд Архитекти и Бонбон Студио
Функционален тип:  Учебен и рехабилитационен център
Местоположение:   гр. Варна
Разгърната застроена площ:  3000
Година на проектиране: 
2020 г.

Карин дом като прегръдкa
Кумулативното действие на елементите от градския пейзаж генерират интровертни инспирации за уют, сигурност, спокойствие. Новата сграда на Карин дом трябва да носи усещането за дом. Място, което ще те зарадва, ще те накара да го заобичаш. Къщичката, в която се случват необикновени неща. В двора, в зелената зимна градина, на терасата, в слънчевият двор на втория етаж или на сянка и спокойствие. Сред приятели, книжки, рисунки и играчки или сред природата. Реализиран приказен детски свят.

Архитектура на сградата
Задачите,  които си поставихме е да създадем максимално полезна сграда, която вдъхва спокойствие  и сигурност. Среда, подчинена на играта. Един чудесен свят зад всяка отворена врата.
Чрез  визуални връзки между функционалните зони и възможността за сепарирането на същите повишихме ефективното ползване.
Устойчивите ( дълговечни) материали, заложени  в проекта хармонично вписват обема в средата.
Максималната визуална и функционална връзка с околната среда, реализирана чрез големи прозоречни отвори, комуникации и тераси премахна условно границата между вън и вътре.
Елементите на достъпност, многофункционалност и трансфорируемост допринасят за икономическата ефективност.
Не на последно място цветовото и графично  кодиране на зоните, заложено в интериорното решение  допълва концептуално, вложените идеи в проекта

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Arond Architects Ltd. 2018