B 17

/идеен проект/

Екип: Аронд Архитекти
Функционален тип:  Многофамилна жилищна сграда
Местоположение:   гр. Варна
Разгърната застроена площ:  3000
Година на проектиране: 
2019 г.

  Имотът е на границата на архитектурния резерват Одесос  и охранителната му зона в гр. Варна. Улицата, на която се намира сграда В17 свързва пешеходната търговска зона и крайбрежния парк. Част е от туристическият пешеходен маршрут в историческият център на града.
  Съобразно специфичната форма на парцела сградата получи строен, издължен силует, с който „затваря“ кварталното застрояване. Връзката с архитектурната среда е осъществена индиректно посредством стилизирана геометрия на характерни за началото на 20 век елементи на фабрично произведени метални детайли. Избрахме хармониращ колорит, контрастни чисти форми и съвременни висококачествени материали.
  Ажурните стени с дървени жалузи на балконите и озеленяването по етажите допринасят за интимното оживяване  на малкото градско жилищно пространство и плавният преход от лично към публично.
В17 е проектирана на 6 надземни нива, като на приземния етаж са разположени магазин и офис, а на останалите 5 етажа по две жилища. Предвидени са необходимите паркоместа в подземен паркинг с достъп от ул.“Стефан Стамболов“.
  Апартаментите на последните два етажа ще имат очарователна гледка към морето, парка и старата част на града.


Материали
Фасада- Swisspearl;
Дограма- Reynaers;

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Arond Architects Ltd. 2018